مجتمع اقامتی در فنلاند

طرح اقامتگاه فنلاندی ساخته شده در ساحل دریاچه، بدلیل چیدمان ساده اما هوشمندانه اش شایسته تقدیر است. این طرح از تقلید گذشته دوری می کند و برای بیان این که اقامتگاهی از این نوع ویژه سالمندان نباید مترادف چهار دیواری محصوری باشد رو به آینده دارد.

در این پروژه استانداردهای متداول طراحی برای افراد سالخورده جای خود را به تنوع فضایی، دیدها و مناظر غنی و توجه به زمینه و سایت به عنوان اصلی ترین عوامل موثر در طرح داده است.

سایت پروژه موقعیت ویژه در حومه شهر "کیورووسی" فنلاند دارد. در این شهر منظره راه ها و کانال های قابل کشتیرانی در بیشتر نقاط دیده می شود. این سایت قطعه زمینی مواج است که در دهانه رود "کورویرتا"  قرار گرفته است. منظره محیط اطراف شامل رودخانه، دریاچه و یک برج ناقوس کلیسا در پس زمینه، سلسله مراتب بصری خاصی پدید آورده است، که دیدهای ارائه شده به ساکنین از درون بنا را متنوع ساخته است. برای اجتناب از طغیان آب رودخانه، ساختمان در مرتفع ترین نقطه سایت قرار گرفته است.

گسترش سطحی پروژه در یک طبقه و ارتفاع بسیار کم آن و سقف های شیب دار، سبب شده است تا ساختمان در زمینه محیط اطراف به آرامی حل شده  و هیچ تمایلی به خودنمایی و بروز در مقابل این محیط طبیعی غنی نداشته باشد.

پلان منحنی پروژه بر اساس چهار بخش عملکردی، سازماندهی شده است. بخش اول، آپارتمان های مستقل که در محدوده ی نزدیک تر به شهر، در غرب سایت قرار گرفته است. بخش دوم، مرکز فعالیت های روزانه در مرکز توده و  درحدفاصل این دو، بخش سوم، محدوده ی خدماتی خانه سالمندان قرار گرفته است. بخش چهارم شامل پنج مجموعه اتاق یک نفره در انتهای زنجیره می شود. همه ی این بخش ها توسط یک شریان مرکزی بلند که مسیر حرکتی اصلی ساختمان هستند بهم مرتبط می شوند که فرمی شبیه به اسکلت ماهی را بوجود آورده است.

طرح این پروژه مبتنی بر عملکرد، نور، سبکی و ظرافت است که می توان در سازماندهی فضایی ساده، شفافیت و گشودگی فضاها به بیرون، جزئیات دقیق و مواد و مصالح سطوح تمام شده بنا مشاهده کرد. برخلاف طراحی طبقاتی وعمودی، فضاهای این مجموعه در توده های جداگانه و فرم های مطابق با نیازهای عملکردی هر کدام، با زوایای غیرعادی و متقاطع و جهت گیری های آزادانه شکل گرفته اند.

از زیباترین اتفاقات طراحی این ساختمان؛ هماهنگی کاملش با ساحل رودخانه است که این امر توسط ارتفاع کم بنا و گستردگی اش در کنار ساحل رقم خورده است. همچنین بکار رفتن رنگ سفید در جداره ها و برخی جزئیات باعث شده که هم با محیط پیرامونش هماهنگ شود و هم سادگی و خلوص خاصی را به بنا دهد که برای افزایش روحیه سالمندانی که در اینجا سکونت دارند، بسیار مفید خواهد بود.

گالری تصویر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

logo-samandehi

" مایه تأسف است كه آدم به عنوان معمار ابزار و امكانات جدیدی در دسترس داشته باشد، اما نخواهد از آنها استفاده كند." رنزو پیانو

طراحی سایت های پویا و سی دی کاتالوگ های تمام فلش- 09155570533

ارائه خدمات چاپ، کپی و صحافی فنر با قیمت ویژه در مشهد- 09352220688